CARNESTOLTES AL BAIX LLOBREGAT | Fanmi

CARNESTOLTES AL BAIX LLOBREGAT

Temps de mascares i disfresses

Els carnavals al Baix Llobregat estan plens de balls i espectaculars rues que omplen els carrers de les viles. Els actes carnavalescos comencen el Dijous Gras, dedicat a exaltar els menjars més suculents, i finalitzen els Dimecres de cendre amb la mort del rei Carnestoltes.
Entre les festes més populars es troba la Tornaboda de Viladecans i Gavà, amb arrels de l'edat mitjana però que s'ha adaptat a la perfecció al canvi cultural actual. En aquesta festa serem testimonis de diferents danses representades per vilatans de Viladecans i Gavà que representen la rivalitat que els senyors d'ambdues viles van tenir al passat.
També podem veure una bonica dansa als carrers del Prat del Llobregat ballada per la colla Pisacrestes. Les seves arrels corresponen a una tradició anterior al segle XIX i es recuperà com a cercavila gràcies Carnaval del 2011.
Un altre possibilitat per gaudir de balls tradicionals és assistir al ball del Camell de Molins de Rei. Aquesta dansa consta de tres grans parts: El ball de màscares, el ball d'esparriots i el ball de la bèstia. El ball de màscares, antigament ballat per l'aristocràcia en palaus i castells, el balla l'Esbart Dansaire de Molins de Rei a la plaça i és interromput pels esparriots que el fan finalitzar. Els esparriots inicien el ball del poble, convidant a ballar a tots els assistents a la plaça formant corrandes, serps i cargols tot saltant i ballant al so de les gralles i el tamborí. Quan el ball dels esparriots està molt engrescat surt la bèstia i espanta la gent, traient foc per la boca. Després la bèstia es calma i balla sola al so de la música de la tuba.
A més dels balls i les rues, un costum molt estesa a la comarca són els sermons que es produeixen a l'arribada del rei Carnestoltes i al moment del testament desprès de mort. Aquests sermons són discursos, que fan persones anònimes disfressades, en to satíric carregats d'al·lusions desvergonyides i obscenes. Els precedents d'aquests sermons caldria buscar-los en la necessitat del poble de poder exercir la crítica com a forma de desbloqueig social, ja que imperaven unes rígides normes que imposaven un estricte ordre social.
Trieu la vila que trieu, no dubteu que al Baix Llobregat podreu gaudir d'un magnífic Carnestoltes.

AGENDA CARNAVAL 2018

No votes yet.
Please wait...

No Comments Yet.

Leave a comment

Fear Itself Speech дї®ж”№ ж–‡з«  и‹±ж–‡ click through the following web site | Advanced Trading ToolsВ В·В Learn How to Trade opciones binarias demo click here now
Loan Canada go credit visit their websiteFear Itself Speech essay custom service click through the following www place | Advanced Trading Tools · Learn How to Trade Binære optioner handel click here now
visit their there essay genesis