LINKAFESTA 2017 | Fanmi

LINKAFESTA 2017

Famílies tecnològiques del Baix Llobregat, no us podeu perdre aquest FESTIVAL tecnològic que realitzen al Centre Cívic Jardins de la Pau a El Prat.

Aquest festival està dissenyat per a famílies amb fills, amb molts tallers i activitats, des de els 3 anys.

Podreu gaudir d'un recorregut de mostres i activitats que us mostren de quina manera el joc i la interacció són indispensables per a l'aprenentatge i l'intercanvi social en totes les edats. La Linkafesta és una proposta que pretén obrir portes en aquest sentit.

Veniu a descobrir els avenços tecnològics de l'era digital d'una forma molt divertida. Hi haurà activitats i jocs molt curiosos que us mostraran les vessants social, educativa i cultural de les tecnologies digitals.

Aquest any LINKAFESTA porta un munt d'activitats, en una jornada que estarà marcada per un ambient molt retro!

Podreu descobrir com les tecnologies transformen allò antic en quelcom nou. Convertiu dibuixos fets a mà en personatges virtuals, descobriu com construir arcades vosaltres mateixos o toqueu en una banda de música amb tauletes!

Les tecnologies transformen allò que ja coneixem i obren la porta a moltes novetats que van més enllà de la tecnologia: l'aprenentatge, la cultura, l'art i el joc. En aquesta Linkafesta us mostrarem el potencial transformador i creatiu de les tecnologies digitals a partir d'un recorregut molt divertit.

Entrevistem a Daniel Velasco, coordinador del projecte de cultura digital del Centre Cívic Jardins de la Pau on ens detalla molts aspectes d'aquest Festival Tecnològic.

Qui organitza aquesta jornada tecnològica?

La Linkafesta està organitzada pel Centre Cívic Jardins de la Pau, que forma part dels equipaments culturals del Departament de Cultura de l'Ajuntament del Prat de Llobregat. Les tasques organitzatives les duem a terme l'equip de dinamitzadors del centre cívic i, dins la distribució de projectes del centre, la Linkafesta penja del projecte de cultura digital.

Com va sorgir la idea?

Des de l'any 2010, el centre cívic organitza aquesta jornada de forma anual. Va començar sent una evolució d'una activitat anterior i se li va introduir el component tecnològic. La intenció ha estat sempre mostrar als usuaris un seguit de tecnologies i les seves funcions, combinant les seves vessants lúdica, cultural i pedagògica, que considerem inseparables. Des del seu inici ha estat una activitat pensada per al públic familiar, un tipus de públic habitual al centre que sol assistir a activitats infantils com els espectacles-taller que organitzem mensualment des del projecte d'arts escèniques infantils.

Enguany és la vuitena edició. Que heu millorat?

Des de l'edició passada hem començat a pensar en fils temàtics que condueixin la visita pels espais de la Linkafesta, i que es plantegen sota els principis d'entendre la tecnologia com una eina d'empoderament i un recurs lúdic i educatiu. L'any passat la temàtica era el videojoc i d'aquí va sorgir la idea d'un videojoc que vam crear des del centre. Enguany l'hem difós com a porta d'entrada a la Linkafesta 2017 (hi podeu jugar aquí). La temàtica d'aquest any són les tecnologies passades, cosa que es presentarà com un contrapunt a les tecnologies d'avui. Els visitants es trobaran amb diverses tecnologies actuals, però hi haurà referents, al llarg de la visita, que mostraran altres tecnologies similars, ja obsoletes. Creiem que tant important és controlar i conèixer les tecnologies, com entendre'n el seu origen.

Quina afluència preveieu?

Si ens basem en els números de l'any passat, calculem que entre 120 i 150 persones. Ara bé, aquest any és el primer que fem l'activitat a la tarda i hem augmentat la duració de dues a tres hores. Aquests factors poden fer canviar els números, esperem que a més!

Teniu partners tecnològics? Les empreses són d'El Prat o del Baix Llobregat?

Cada any participen en la Linkafesta el Centre Cívic Sant Jordi-Ribera Baixa i l'Escola Municipal de Música del Prat. Ambdós són equipaments del Departament de Cultura que també treballen, de formes diferents, amb les tecnologies com a eina cultural o d'aprenentatge. A banda, hi haurà un seguit de participants externs, d'àmbits diversos (entitats sense ànim de lucre, empreses i un estudi artístic). Alguns són del Baix Llobregat i altres del Barcelonès. Tots ells són els que desenvoluparan les activitats i mostres, juntament amb dues activitats pròpies de Jardins de la Pau.

Les activitats son guiades?

A cada activitat hi haurà almenys una o dues persones que s'encarregaran de conduir-la. En alguns casos faran explicacions i en d'altres dirigiran petits tallers de curta durada. A banda, tot l'equip del centre cívic hi serà present tant conduint les activitats pròpies com guiant el públic entre els espais del centre on tindran lloc les activitats.

 

A continuació detallem els tallers que es duran a terme aquest any!

3D Glasses

Crea les teves ulleres 3D!

Explora el recorregut de la Linkafesta amb les teves pròpies ulleres 3D i fes-les servir per mirar imatges amagades als llocs de pas!

A partir de 4 anys.

mini arcade

MiniArcades DIY

Juga amb màquines recreatives i aprèn la manera de fer-les tu mateix.

A partir de 10 anys.

tablets

Combo de tauletes

Forma part d'una banda musical i fes sonar instruments... amb iPads!

A partir de 8 anys.

realitat aumentada

Realitat augmentada interactiva

Dona vida als teus dibuixos amb una app de realitat augmentada. Passa del paper als gràfics tridimensionals!

A partir de 3 anys.

Captura de pantalla 2017-11-13 a las 12.56.06

Taula interactiva: Theos

Supera els laberints i les trampes d'aquest videojoc en una taula interactiva.

A partir de 4 anys.


sphero-3

Passa la pilota

Fes passar una pilota per un recorregut robòtic que pots construir tu mateix! Farem servir components com ara sensors i motors.

A partir de 6 anys.


ROBOT

Minimapping sobre robot

Descobreix com les tècniques de mapping poden canviar l'aspecte d'un robot en viu. És molt divertit!

A partir de 4 anys.


Activitats tecnològiques de Jardins

Juga i interacciona amb els videojocs i entorns de realitat virtual que hem fet a Jardins de la Pau. Fins i tot n'hi ha de creats per nens i nenes!

A partir de 8 anys.

 

Com ús dèiem al començament de l'article, LINKAFESTA és un festival pels papis i mamis mil·lenials on grans i petits gaudireu de la tecnologia en família!

No votes yet.
Please wait...

No Comments Yet.

Leave a comment

Fear Itself Speech дї®ж”№ ж–‡з«  и‹±ж–‡ click through the following web site | Advanced Trading ToolsВ В·В Learn How to Trade opciones binarias demo click here now
Loan Canada go credit visit their websiteFear Itself Speech essay custom service click through the following www place | Advanced Trading Tools · Learn How to Trade Binære optioner handel click here now
visit their there essay genesis